Skip to main content

Clara

 

Leeftijd: 29

Studie: Geneeskunde

Rol binnen Proconceptious: Data Scientist

Vertel iets over jezelf:

Ik ben in Duitsland geboren en toen ik 5 was zijn wij verhuisd naar Wenen. Wegens de baan van mijn ouders zijn wij naar Nederland verhuisd (rond mijn 13e). In Hilversum heb ik op een internationale school gezeten waardoor ik toen ook geen Nederlands sprak (verklaart nu mijn vreselijk accent). Met 18 was ik een jaar op reis door Midden- en Zuid Amerika. Toen ben ik uiteindelijk naar Middelburg gegaan om Psychologie te studeren. Ik wilde daarna een jaar weg, maar ik ben uiteindelijk meer dan 4 jaar in Buenos Aires Argentina gebleven. 2018 with a heavy heart naar Nederland om eindelijk een studie af te maken en Geneeskunde te doen. Ik heb twee honden die ik uit Argentinië heb meegenomen. Vroeger was ik een feestbeest en nu is mijn hobby mijn moestuin en goede rode wijn. Time flies and I am getting old.

Wat is je motivatie? 

Tijdens mijn verblijf in Argentinië heb ik drie jaar vrijwilligerswerk gedaan in een “gezondheidscentrum”. Dit centrum bestond uit één grote ruimte en twee piepkleine kamertjes in een huis dat angstaanjagend instabiel was in sloppenwijken waar schoten normaal waren en drugsverslaving de norm. Ik heb hier veel dingen gezien. Sommige dingen waren mooi, veel dingen waren absoluut gruwelijk. Maar het was ook een van de meest verbazingwekkende en geweldigste  tijden van mijn leven. Ik heb daar zoveel geleerd, over geneeskunde, menselijke interactie en hoe belangrijk goede kennis over gezondheid is. Gezondheid kan empowering zijn of precies het tegenovergestelde en je hebt de informatie en middelen nodig om je daarbij te helpen dat mogelijk te maken. Het is zo ongelooflijk frustrerend om dingen als tienerzwangerschappen, misbruik en objectief te voorkomen medische dingen te zien gebeuren. Het geeft je zo’n machteloos gevoel, het gevoel alsof je je haar je hoofd wilde trekken, zulke heftige dingen te horen…

Nederland heeft hetzelfde alleen in verschillende gradaties. Sinds ik in Nederland ben, ben ik nergens bij betrokken geweest waar ik het gevoel bij had om een verschil te maken bij de patiënt die ik tegenover me heb. Bij deze startup heb ik echter wel het idee dat het de potentie heeft om mij dat gevoel te geven. Het is geen puur altruïsme. Er is een zekere egocentrische vreugde die je krijgt als je voelt dat wat je doet een verschil kan maken, en ik denk dat we met deze startup een verschil kunnen maken.

 

 

Leave a Reply

Close Menu

Proconceptious

 

KvK: 89441060

T: +31642706035