Skip to main content

Elise

Leeftijd: 27

Studie: Geneeskunde

Rol binnen Proconceptious: Founder

Hi, ik ben Elise en ik ben 27 jaar.

Met mijn sterke intrinsieke motivatie om te vechten tegen onrecht en mij in te zetten voor kwetsbare mensen en kinderen, ben ik vastberaden om een betekenisvolle impact te maken op deze wereld. Dat ik in mijn kern een sterke toewijding voel om dit te doen, vindt zijn oorsprong uit mijn adoptieverhaal. Dit heeft me op een diepgaande manier bewust gemaakt van de vele onrechten op deze wereld.

Door dit bewustzijn wist ik al vanaf kleins af aan welke studie ik wilde gaan doen: Geneeskunde, om zo als arts mee te kunnen naar crisisgebieden om daar mensen te helpen in nood. Nu, zo’n 15 jaar later, zit ik in mijn laatste jaar van de studie Geneeskunde en ben ik semiarts op de SEH. Hier komen alle aspecten die ik belangrijk vind op werkgebied weergaloos naar voren, namelijk: al mijn energie kwijt kunnen in hard werken, complexe uitdagingen en voortdurend blijven leren. En daarnaast mensen op medisch gebied helpen, het niet-medisch aspect, zoals patiënten alleen al een bemoedigende glimlach geven of de hand op de patiënt zijn/haar hand leggen, wanneer het allemaal bijvoorbeeld even tegenvalt.

Maar ondanks dat ik mijn Geneeskunde-studie enorm waardeer, voelde ik de afgelopen jaren, dat ik meer impact wilde maken. Mijn vele vluchtelingenwerk, commissie- en bestuursjaren, zorgden ervoor dat ik me steeds vaker afvroeg: ‘wat kan ik als toekomstige dokter doen om bij te dragen aan een gezondere, eerlijkere en betere wereld?’. Dit leidde ertoe dat ik me begon te verdiepen in ondernemen en impact maken, waardoor ik nu ook parttime bezig ben met het opzetten van deze startup.

Verder hou ik ook heel veel van het werk dat ik naast mijn studie doe, van oprechte connecties en van nieuwe mensen leren kennen. Ik word altijd heel blij van gesprekken die dieper gaan dan oppervlakkige smalltalk. Ondanks dat ik een sterke mening heb met sterke normen en waarden, vind ik het belangrijk om anderen de ruimte te geven om zich volledig uit te drukken en vind ik het fascinerend om hiervan te leren.

Next Post

Leave a Reply

Close Menu

Proconceptious

 

KvK: 89441060

T: +31642706035