Skip to main content

Kim

Leeftijd: 21

Studie: Geneeskunde

Rol binnen Proconceptious: project team, educatieplatform

Vertel iets over jezelf:
Ik ben geboren in Groningen, maar ben kort daarna verhuisd naar de buurt van Utrecht. Vanwege de baan van mijn ouders ben ik nogal eens verhuisd, maar het grootste deel van mijn basisschooljaren heb ik in Delfzijl gewoond. Daarna heb ik in de buurt van Hoogeveen in het mooie Drenthe gewoond! In Hoogeveen ben ik begonnen met taekwondo, een koreaanse vecht- en verdedigingssport. Inmiddels heb ik een zwarte band en geef ik al een aantal jaren training. Het leukste aan het lesgeven vind ik dat als ik de kinderen iets leer, dat ze het zich eigen maken en vervolgens kunnen toepassen. Dat vind ik trouwens het mooiste aan lesgeven in het algemeen, niet alleen in taekwondo, maar ook in andere kennisgebieden zoals bijvoorbeeld anticonceptie en preconceptie ๐Ÿ˜‰

Wat is je motivatie?

Ik vind het ontzettend belangrijk dat iedereen toegang heeft tot kennis en zorg. Het zorgsysteem is echter zo ingericht dat veel mensen niet weten dat ze ook voor voorlichting terecht kunnen bij de huisarts. En als ze het wel weten komt het er vaak niet van omdat het zorgsysteem zo overbelast is. Ik heb zelf een grote interesse voor gynaecologie en heb ook stage gelopen bij verschillende gynaecologen. Tijdens deze stage kwam ik erachter dat het voor mensen soms moeilijk is om goede informatie te vinden om hun vragen te beantwoorden. Soms is de informatie niet te vinden, soms is het moeilijk om te begrijpen en soms klopt er gewoon niks van. Misinformatie is een groot probleem en daarom vind ik het belangrijk dat er een goede en betrouwbare bron komt voor mensen om hun vragen te kunnen beantwoorden, met uitleg op een begrijpelijke manier, zodat iedereen in zijn/haar eigen tempo kan leren.

Ik geloof dat Proconceptious ervoor zorgt dat mensen zelf op hun eigen tempo en niveau kennis kunnen vergaren, en zo een veel beter beeld krijgen van waar ze aan toe zijn en wat ze willen. Ik vind het belangrijk dat mensen snappen waar hun beslissingen over gaan, of dit nou gaat over kinderen willen krijgen of niet.

Next Post

Leave a Reply

Close Menu

Proconceptious

 

KvK: 89441060

T: +31642706035