Skip to main content

Lars

Leeftijd:  27

Studie: Geneeskunde

Vertel iets over jezelf: 

Ik ben Lars, 27 jaar oud en ik ga naar mijn derde jaar van Geneeskunde. Ik kom oorspronkelijk uit het zuiden van Nederland, maar woon nu al een tijdje in Groningen. Mijn interessegebied is breed, maar de laatste tijd merk ik toch dat ik meer geïnteresseerd ben in sociale geneeskunde, dus met vragen hoe je je in kunt zetten voor kwetsbare mensen en kinderen. Verder ben ik ook geïnteresseerd in psychologie en mentaal welzijn en ben ik altijd bezig met mezelf verdiepen in dat soort onderwerpen. In mijn vrije tijd doe ik aan volleybal en ik ga ook af en toe naar de sportschool.

Wat is je motivatie? 

Ik vind het belangrijk dat iedereen een keuze kan maken gebaseerd op begrijpbare informatie. Wat ik mooi aan dit project vind is dat iedereen in dit proces wordt meegenomen, dus naast vrouwen ook mannen en andere betrokkenen. Het concept van preconceptie dekt heel mooi de lading van het idee dat een zwangerschap veel meer is dan ‘zwanger worden en een kind krijgen’. Het is een proces dat al ver begint voordat het idee van een zwangerschap bestaat en is iets waar veel partijen bij betrokken zijn. Ik wil me inzetten om het concept van preconceptie op de kaart te zetten en vooral te laten zien dat een kind krijgen een proces is waarbij elke rol de aandacht moet krijgen, man, vrouw of elke andere betrokkene en dat het een proces is waar bewustzijn wordt gecreëerd op gebieden die nu nog onderbelicht zijn, zoals wat de rol van de man is, hoe denk je na over of je een kind wil hebben en waar kun je terecht voor betrouwbare informatie?

 

Ik heb vanuit mijn persoonlijke situatie te maken met het vraagstuk over abortus. Ik heb geleerd dat nadenken over abortus erg zwaar is en op het moment zelf je wordt overvallen door emotie. Ik vind het daarom ook belangrijk dat in de preconceptiezorg er aandacht en voorlichting is over abortus voorafgaande aan de zwangerschap, dus in welke situaties moet je hierover nadenken en wat zijn de gevolgen ervan en met wie kun je hierover praten? Ik denk dat door voorlichting te geven over moeilijke onderwerpen je uiteindelijk beter een keuze kunt maken door bij jezelf te blijven. Bij voorlichting gaat het erom dat er informatie wordt gegeven op een neutrale manier. Ik vind het belangrijk dat iedereen voor zichzelf een goed afgewogen keuze kan maken, want ik vind zelfbeschikking over het eigen lichaam belangrijk.

 

Met Proconceptious wil ik me inzetten voor het overbrengen van begrijpbare informatie voor elke geïnteresseerde doelgroep. Er komt veel kijken bij een zwangerschap en veel informatie op het internet is soms lastig te begrijpen. Ik vind het belangrijk dat informatie goed te begrijpen moet zijn en dat iedereen een goede keuze kan maken, omdat een keuze maken op het gebied van zwangerschap consequenties heeft. Ik vind het ook belangrijk dat elke partij aandacht krijgt in dit proces.

Next Post

Leave a Reply

Close Menu

Proconceptious

 

KvK: 89441060

T: +31642706035